Onze waarden

Chiro is meer dan een namiddag samen spelletjes spelen. Als je ’t ons vraagt, is het een manier van leven! In de Chiro dromen we van een wereld die door drie waarden gedragen wordt: graag zien, innerlijkheid en rechtvaardigheid.

Ieder van ons verdient het om graag gezien te worden. Pas als je je goed in je vel voelt, kun je jouw talenten en mogelijkheden ontplooien. In de Chiro willen we ervoor zorgen dat je thuis kunt komen en een heleboel kansen krijgt. Ook na mislukkingen en tegenslagen blijven we in elkaar geloven.

Met de waarde innerlijkheid gaan we in tegen oppervlakkig leven en overdreven consumeren. We maken bewuste en doordachte keuzes en durven nadenken over wat ons beweegt om aan Chiro te doen. Af en toe stilstaan maakt ons weerbaar en sterk om onze dromen concreet te maken.

We komen op voor een rechtvaardige samenleving, die aan iedereen eerlijke kansen en een hoopvolle toekomst biedt. We houden er niet van dat mensen uitgesloten, gepest of niet goed behandeld worden en komen als Chiro op voor diegenen die uit de boot dreigen te vallen.

5179d22a-c3d1-4996-ad31-43a0c5ed6125
SOL
72349334_2263263460442559_6004479281852317696_o

Hoe willen we dat realiseren?

Speels en actief zoeken wij samen met kinderen en jongeren naar hoe we kunnen samenleven. Daar hebben we geen gewichtige woorden voor nodig. We beleven het elke week in ontelbare kleine details. Die maken van een gewone spelnamiddag een echte Chirodag. Liever dan erover te praten, laten we kinderen en jongeren ervaren wat Chiro betekent. We geven hun intuïtie een belangrijke plaats.

Ieder kind en elke jongere heeft eigen mogelijkheden, eigen sterke en zwakke kanten. We vinden het belangrijk dat iedereen die mogelijkheden kan benutten. Sterker nog: we spreken kinderen en jongeren net op die mogelijkheden aan. We zorgen ervoor dat iedereen mee verantwoordelijkheid opneemt voor het samenleven.

Een Chirogroep is dan ook meer dan de optelsom van de verschillende afdelingen en de leidingsploeg. Chirogroepen vormen een gemeenschap. Klein en groot kunnen er hun plaats vinden. Hoewel we meestal leeftijdsgericht werken, kiezen we ook uitdrukkelijk voor groepsmomenten.

Als Chiro proberen we ook te participeren aan de samenleving rondom ons. We nemen deel aan het buurtleven. We willen mee vorm geven aan de samenleving. Het is belangrijk om de stem van kinderen en jongeren te laten horen en onze verantwoordelijkheid op te nemen, ook buiten de Chiro

De SOL

Wel, de SOL werd een aantal jaar geleden opgericht door een aantal van de verse lichting oudleiders. Want SOL staat voor Singalese Oud Leiders. De Sol werd opgericht met de bedoeling een aantal activiteiten per jaar te doen met zoveel mogelijk oudleiding. Zij organiseren onder andere ook jaarlijks de moddervoetbal tijdens de marolle kermis.

Brieven werden verzonden naar alle ex-Singalese Rovers, en een 40-tal daarvan zijn nu actief SOL-lid! Wens je de Sol te contacteren, of als oudleider in de mailinglist van de SOL te komen, stuur dan een mailtje naar sol_oudleiding@yahoo.com.

Contact

Voor vragen kan u altijd terecht bij hoofdleiders Bjarne & Benoît

Adres

Passionistenstraat 28a
9770 Kruisem

 32 498 57 21 42

Bjarne Maes

+32 498 57 21 42
 32 477 39 73 37

Benoît Vinck

+32 477 39 73 37